top of page

Keitä olemme?

IMG_4754.jpeg

Viikki-speksi ry on Helsingin yliopiston Viikin kampuksella vuonna 2016 perustettu järjestö, jonka ensisijaisena tarkoituksena on tuottaa vuosittainen speksi. Speksi on opiskelijavoimin toteutettu musiikkiteatterin muoto, jossa katsojat osallistuvat näytelmän kulkuun pyytämällä improvisaatiota. Katsojat voivat haluamassaan kohtaa huutaa ”omstart!”, jolloin juuri nähty kohta esitetään uudestaan toisella tavalla.

Viikki-speksi ry:n jäsenjärjestöjä ovat kaikki Viikin kampuksen opiskelijajärjestöt. Vuosittaisen produktion lisäksi Viikki-speksi järjestää sekä jäsenilleen tarkoitettuja että kaikille avoimia tapahtumia. Näin Viikki-speksi kantaa kortensa poikkitieteellisen yhteistyön kekoon.
Viikki-speksin toiminnasta vastuussa on yhdistyksen hallitus. Hallitus valitaan yhdistyksen kokouksessa joka kevät.

Viikki-speksi toivottaa riveihinsä kaikki Viikin kampuksen opiskelijat, mutta mukaan otetaan avosylin muitakin teatterin tekemisestä innostuneita. Speksin esitykset pidetään huhtikuussa, ja harjoitukset alkavatkin jo heti syksyllä.

Toimintaan osallistuminen on hyvä tapa tutustua myös muihin kuin oman ainejärjestön opiskelijoihin. Tiiviit harjoitukset ja talkoot läpi lukuvuoden tuovat ihmisiä tiiviisti yhteen ja ovat sementoineet monta ystävyyttä. Jos kiinnostuit kannattaa siis ehdottomasti tulla mukaan makustelemaan meininkiä Viikki-speksin tapahtumiin, vaikkei olisikaan selkeää visiota, millaisen panoksen voisi speksille antaa. Viikki-speksi ry:n jäseneksi voi liittyä myös, vaikkei osallistuisikaan itse produktion tekoon. Näin pääsee mukaan Viikki-speksin jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin, ja saa varmimmin tiedon speksin järjestämistä ekskursioista esimerkiksi muita speksejä katsomaan.

 

Tutustuhan siis ihmeessä nettisivuihimme lisää! Lisäksi meidät löytää Facebookista ja Instagramista.

IMG_6340.jpeg

Mikä on speksi?

Speksi tarkoittaa opiskelijoiden interaktiivista musiikkiteatteria. Lavalla tai lavan välittömässä läheisyydessä nähdään siis käsikirjoitettu näytelmä sekä siihen kuuluvat musiikki- ja tanssiesitykset, mutta tämän lisäksi katsojat pääsevät osallistumaan hauskuuteen “Omstart!”-huudoin. Tämän huudon kuullessaan vähintään näyttelijät, mutta usein myös bändi sekä tanssijat improvisoivat ja esittävät äsken nähdyn toisella tavalla tai lisäävät siihen jotain. Lisää vuorovaikutteisuutta tuo mahdollisuus lisätä jokin määre omstartin yhteyteen, esimerkiksi “Omstart, ruotsiksi!” tai “Omstart, saippuaooppera!”

Speksiperinne on lähtöisin Ruotsista, Uppsalasta 1500-luvulta, mutta Suomeen se tuotiin vasta 1900-luvun alkupuolella. Vuonna 2016 perustettu Viikki-speksi on siis untuvikko moneen suomalaiseenkin speksiin verrattuna. Pyrimme produktiossamme kunnioittamaan speksikulttuurin perinteitä, osallistumaan sen edistämiseen ja tuomaan produktioon oman Viikkimäisen vivahteemme.

Produktioon saat yhteyden sähköpostilla tuottajat.viikkispeksi(at)gmail.com

valittu1_edited.jpg

Anna palautetta!

May 28

Cheesecake, figs, and pinot noir.

Auta meitä kehittämään toiminnastamme vielä parempaa!

bottom of page